POTREBNI SASTOJCI:
2. 250g šećera
3. 250ml mleka
4. 50g kakaa
5. 10g prška za pecivo
6. 25g putera
7. 2 prstohvata soli
8. 200g čokolade za kuvanje
9. 2 jaja
RAD:
- UZETI ČINIJU I U NJU SIPATI SVE SUVE SASTOJKE (TAČNIJE BRAŠNO,ŠEĆER,KAKAO,PRAŠAK ZA PECIVO I NA KRAJU DVA PRSTOHVATA SOLI)
- PROMEŠATI SVE SUVE SASTOJKE
- TANJIR SA SUVIM SASTOJCIMA OSTAVITE PO STRANI I UZETI DRUGU CINIJU U KOJOJ UMUTITI JAJA
- JAJA OSTAVITE PO STRANI I UZETI MLEKO I SIPATI U TANJIR SA SUVIM SASTOJCIMA
- DOBRO PROMEŠAJTE
- ZATIM DODATI JAJA U UMUĆENU MASU
- MUTITI DOK SE SVE NE SJEDINI
- U DOBIJENU MASU DODATI VEĆ ISTOPLJEN PUTER
- ČINIJU OSTAVITI PO STRANI I ISTOPITI ČOKOLADU ZA KUVANJE
- ZATIM ISTOPLJENU ČOKOLADU UBACITI U ČINIJU SA SASTOJCIMA I MUTITI SVE DOK SE NE SJEDINI
- U KALUPE STAVITI KORPICE ZA MAFINE U KORPICE SIPATI DOBIJENU MASU
- KALUP UBACITI U RERNU KOJA JE PRETHODNO ZAGREJANA NA 180 STEPENI
- OSTAVITI DA SE PEKU U RERNI 20 MINUTA
- I ZAVRSNI KORAK UŽIVAJTEE U SVOJOJ SLATKOJ POSLASTICI
IZGLED NA KRAJU:
-MAFINI TREBAJU DA BUDU BRAON BOJE UNUTRA PUNJENI NUTELOM I PO ŽELJI DODATI ŠARENE MRVICE, TREŠNJU, PRELIV,ŠLAG...
-MAFINI TREBAJU DA BUDU BRAON BOJE UNUTRA PUNJENI NUTELOM I PO ŽELJI DODATI ŠARENE MRVICE, TREŠNJU, PRELIV,ŠLAG...
EMILIJA POPOVIĆ
No comments:
Post a Comment
Note: Only a member of this blog may post a comment.