Sunday, January 27, 2019

INSTAGRAM

INSTAGRAM




Instagram je unazad nekoliko godina izrastao u jednu od najvećih društvenih mreža. Posebnost Instagrama je što se sadržaj fokusira isključivo na fotografije kao medij putem kojeg trebate izraziti svoje osjećaje. Radi se zapravo o mobilnoj aplikaciji koja vam omogućava stvaranje i uređivanje fotografija, a nakon toga i deljenje fotografija s vašim pratiocima. Ako pogledamo malo u prošlost, Instagram je doživio velike promene i zahvaljujući tome i dalje raste.Tvorci Instagrama su Kevin Systrom i Mike Krieger. Oni su početkom 2010. godine radili na projektu koji je inicijalno bio nazvan Burbn, ali su zapazili kako bi taj svoj projekt mogli prilagoditi na način da ključni medij komunikacije bude fotografija. Nakon pomno razrađenih koraka, nastao je Instagram, koji stoji iza izraza ‘instant camera’ i ‘telegram’.

                                  FUNKCIJE INSTAGRAMA



Instagram je u osnovnim funkcionalnostima dosta sličan ostalim društvenim mrežama, ali zbog svoje uske povezanosti s fotografijama ima neke svoje specifičnosti. Ono što je izmenjeno ne tako davno je mogućnost stvaranja više profila na istom uređaju. Možda zvuči pomalo otrcano, ali Instagram je pre imao restrikciju kojom je branio otvaranje više profila na istom uređaju. To je značilo da niste mogli kreirati novi profil na uređaju na kojem ste već prethodno napravili jedan profil. Vrlo verovatno je takva restrikcija bila prisutna kako bi se smanjio broj spam računa jer je na ovaj način to bilo dosta teško za izvesti. Ipak, sada je stvar bitno drugačija, a nastojanja su da Instagram omogući da korisnici mogu biti prisutni s više profila istovremeno na jednom uređaju. Takvu mogućnost imaju Twitter i Messanger, a ne vidimo razlog zašto je ne bi imao i Instagram.Na profilu se mogu objaviti slike i videi.Dobro je to što se može postaviti i story odnosno neka slika ili video koji ce biti na profilu samo 24h.Ako sliku koju postavite u međuvremenu pomislite da više ne želite da bude na profilu možete je izbrisati.



                     INSTAGRAM IZ MOJE PERSPEKTIVE



Instagram je po meni odlično mesto za obljavljivanje slika i videa.To je mesto na kome možete objaviti vaše mišljenje o tuđoj slici ili videu.Preko  Instagrama možemo i da se dopisujemo.Volim da saznajem razne zanimljivosti i da naučim nešto novo.Imaju recepti za kolače i torte,uradi sam trikovi,saveti kako se treba ponašati,duhoviti videi i razne zanimljivosti.


KSENIJA PEROVIĆ

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.